Kasko zavarovanje avtomobila

Tukaj najdete več informacij za kasko zavarovanje, ki ga lahko sklenete pri naši zavarovalni agenciji. Na razpolago imate več kasko paketov, kljub temu pa večini, ki želijo imeti kasko zavarovanje, priporočamo Popolni kasko. Popolni kasko je tako imenovani polni kasko, saj zajema vse pomembne nevarnosti, zraven tega pa še dodatna kritja za delne kombinacije.

IZPOLNITE IZRAČUN ZA AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE

Paketi za kasko zavarovanje

V spodnji tabeli najdete primerjavo med paketoma polni in osnovni kasko paket. Pri izponjevanju obrazca za informativni izračun lahko označite samo polni kasko paket, za ostale želje nas kontaktirajte po telefonu.

Izguba bonusa je v primeru škode pri nevarnostih, ki imajo oznako B/M. Odbitna franšiza se plača v primeru škode pri nevarnosti z oznako F.

Izberite enega izmed paketov ali nam pri izpolnjevanju obrazca med opombe napišite svoje želje, kakšno zavarovanje bi želeli imeti. Na podlagi vaših podatkov in opomb vam bomo pripravili infomrativni izračun za osvnovo in kasko zavarovanje.

Delne kasko kombinacije

Delne kasko kombinacije je možno skleniti tudi samo z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti in AO+ zavarovanjem. Delne kasko kombinacije se lahko sklenejo za:

  • škodo na parkirišču
  • škodo na steklih
  • škodo na ogledalih in svetlobnih telesih
  • škodo zaradi divjadi in domačih živali

Naročite izračun za AO in kasko zavarovanje

Pri popolnem kasko paketu so vse delne kombinacije že priključene zavarovanju, tako da vsako škodo iz tega naslova krijemo iz delne kombinacije in ne iz kasko zavarovanja.

Delni kasko za stekla, ogledala in svetlobna telesa je najbolj pogost, običajno pa se doda tudi parkirišče in divjad.

Parkirišče

Parkirišče krije škodo, ki vam jo neznana oseba s svojim avtomobilom povzroči na parkirnem prostoru. Na leto so kriti trije škodni dogodki.

Stekla

Zavarovanje stekel krije škodo na steklih zaradi poškodovanja in uničenja vetrobranskega, stranjskih ali zadnjega stekla na avtomobilu.

Ogledala in svetlobna telesa

Delni kasko za svetlobna telesa in ogledala krije škodo zaradi poškodovanih, uničenih ali odtujenih zavarovanih delov.

Divjad in domače živali

Zavarovanje za delni kasko krije škodo, ki jo povzroči nalet divjadi ali domače živali. Zavarovanje ne krije posredne škode, ki nastane po naletu živali ali škode pri poskusu preprečitve naletu živali.

Cena za kasko zavarovanje

Na ceno za kasko zavarovanje vpliva veliko faktorjev. Najpomembnejši je cena novega vozila, ki ga želimo zavarovati. Pri tem se vedno upošteva Eurotax vrednost, ki mu moramo prišteti še dodatno opremo, ki jo imamo v avtomobilu. Opozoriti je potrebno, da je pri novih avtomobilih Eurotax cena običajno višja, kot je bila cena avtomobila, saj v njej niso všteti popusti, ki jih dobite pri prodajalcih avtomobilov.

Ceno za kasko zavarovanje si lahko znižamo s številnimi popusti. Na ceno vpliva starost vozila, saj njegova vrednost z leto hitro pada. Veliko krat lahko pet in več let stare avtomobile zavarujemo bistveno cenejše in se zaradi tega kasko zavarovanje priporoča tudi za takšna avtomobila.

Kakšno ceno za kasko zavarovanje boste plačali je najenostavneje izvedeti tako, da si naročite izračun, kjer vam bomo pripravili ceno za obvezno in kasko zavarovanje. Prav tako vam bomo upoštevali popuste, odvisno od lastnosti avtomobila.

IZPOLNITE IZRAČUN ZA AO IN KASKO ZAVAROVANJE