V kolikor vam v naslednjih tednih poteče avtomobilsko zavarovanje in morate urediti podaljšanje registracije, vas vabimo, da preko naše spletne strani oddate povpraševanje za informativni izračun zavarovanja.

Obrazec za izračun najdete na prvi strani spletne strani. Pri tem je potrebno izpolnite podatke o avtomobilu. Za izračun avtomobilske odgovornosti je pomembno, da se izpolni moč motorja in premijski razred v katerem se nahajate, saj to odločilno vpliva na ceno zavarovanja.

V drugem koraku izpolnite podatke za kasko zavarovanje, če želite tudi to. Pri kasko zavarovanju ločimo t.i. delni kasko in normalni kasko paket. Pri delnem kasku zavarujemo samo stekla, divjad ali parkirišče, kar lahko zavarujemo posamezno. Pri kasko paketih pa imamo  paketu določeno skupino kritij in nevarnosti, pred katerimi smo s tem paketom zavarovani.

Najbolj običajen je tako polni kasko paket, ki zajema vse glavne nevarnosti. Ssam paket se nekoliko razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice, običajno pa to zajema škodo v prometu, krajo vozila, točo, škodo na parkirišču, stekla, ogledala, svetlobna telesa, škodo zaradi divjadi in še nekatere druge nevarnosti. Prav tako je običajno že všteta tudi avtomobilska asistenca za pomoč na cesti.

Pri kasko zavarovanju izberite iz menija, kateri paket želite. Sam izbor je veliko krat odvisen tudi od letnika vozila, saj novejše avtomobile običajno zavarujemo s kaskom, starejše pa samo z delnim kaskom ali obveznim zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Kakšna je meja za primerno zavarovanje je seveda odvisno od vsakega posameznika, običajno pa se kasko zavarovanje sklepa do šestega – sedmega leta starosti vozila, po tem letu se sklene delni kasko, ko pa je vozilo en krat starejše od dvanajst let pa se sklene za osnovno zavarovanje avtomobila in zavarovanje voznika za telesne poškodbe. Kakšno zavarovanje boste izbrali vi, se tako lahko odločite v informativnem izračunu ali nam sporočite spremembe, ko vam pošljemo ceno za avtomobilsko zavarovanje.

Pri tem je potrebno izpolniti tudi ostale podatke za obračun različnih popustov. S tem si lahko znižate ceno osnovnega in kasko zavarovanja, saj različni popusti vplivajo na eno ali drugo. Če imate vozniške izkušnje več kot deset let, boste tako prejeli popust za avtomobilsko odgovornost in kasko zavarovanje. Popust za gasilce pa je namenjen samo zavarovanju obveznega zavarovanja.

V drugem koraku obrazca za informativni izračun tako preverite vse možne popuste in označite tiste, kjer izpolnjujete pogoje, saj boste tako plačali manj za zavarovanje avtomobila. Na ceno avtomobilskega zavarovanja vpliva še nekaj drugih stvari, ki jih morate prav tako primerno označiti na obrazcu, da vam bomo lahko pripravili primeren izračun. Če potrebujete pomoč pri izpolnjevanju obrazca ali so se pojavile kakšne nejasnosti, nas lahko tudi pokličete, da vam pomagamo.

Pri sklepanju avtomobilskih zavarovanj prihaja do različnih želja in potreb glede avtomobilskega zavarovanja. Nekatere želijo samo osnovno avtomobilsko zavarovanje, da bi plačali za zavarovanje kar najmanj kar lahko. Spet drugi želijo dobro zavarovanje, ki naj zajema Polni kasko in vse druge kombinacije. Seveda pa je veliko tudi takšnih, ki želijo nekaj vmes.

Posebnega pravila seveda ni, kdaj je priporočljivo skleniti kakšno zavarovanje, saj je to odvisno od veliko faktorjev. Običajno se samo osnovno zavarovanje avtomobila sklepa za avtomobile starejše od 12 let. Temu se priključi tudi zavarovanje voznika, medtem ko se delnih kombinacij ne dodaja.

Glavna tema pri vseh avtomobilskih zavarovanjih je seveda kasko zavarovanje, kjer imam vsak svoje pravilo. Na to vpliva tudi dejstvo, da je kasko zavarovanje dražje od osnovnega in to, da ni obvezno. Tako nekateri zavarujejo svoje vozilo s polnim kasko zavarovanje samo do četrtega leta, medtem ko drugi vstrajajo tudi do deset let. To je odvisno tudi od tega koliko uporabljate avto in kako je izpostavljen nevarnostim. Nekdo, ki ima čez noč avto parkiran na javnem parkirišču je veliko bolj izpostavljen kot nekdo, ki ima svoje vozilo parkirano pred svojo hišo.

Delne kasko kombinacije se sklepajo za avtomobile v širokem razponu. Kot delno kombincaijo je možno skleniti divjad, parkirišče, stakla, luči in ogledala. Katerokoli od teh kombinacij izberemo, jo lahko zavarujemo posebej. Delni kasko lahko sklenemo tudi za starejše avtomobile s tem, da moramo pri njih paziti, da ne bi škoda na posamezni kombinaciji pomenila totalne škode avtomobila. Zamenjava vetrobranskega stekla lahko stane tudi 500€, zavarovalnica pa obračuna totalno škodo, ko je le ta cca. 60% vrednosti avtomobila. V kolikor je vaš avto vreden manj kot 1000€ je tako pametno premisliti, če se splača skleniti delni kasko.

Na strani Zavarovanje voznika najdete več informacij o tem drugem najpogostejšem zavarovanju, zraven zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

Veliko ljudi še kljub temu ne ve točno kaj krije zavarovanje AO+, tako da vam priporočamo, da si preberete na strani, pred sklenitvijo zavarovanja.

Zavarovanje voznika in nezgodno zavarovanje

Pogosto se dogaja, da zavarovanje voznika za telesne poškodbe zamenjujejo ali izenačujejo z nezgodnim zavarovanjem, ki ga lahko prav tako sklenemo pri zavarovanju avtomobila. Nezgodno zavarovanje krije samo določene poškodbe, ki so označene v pogodbi. Največkrat je to trajna invalidnost in nezgodna smrt.

Na drugi strani pa zavarovanje voznika AO+ krije tudi kratkotrajne poškodbe in dobite izplačano odškodnino tudi v primeru, če ste imeli poškodbe samo 10 dni.

Cena za zavarovanje voznika je tudi nekoliko višja, kot za nezgodno zavarovanje, a so tudi kritja bistveno višja, saj je zavarovalna vsota 51.000€, pri nezgodnem zavarovanju pa je največkrat 5.000 in 10.000.

Glede na to, da je voznik vedno v avtomobilu, vam seveda priporočamo zavarovanje voznika, saj vam lahko samo ena odškodnina v desetih letih povrne vplačano premijo.

Na naši strani si lahko naročite tudi izračun za zavarovanje avtomobila. Izpolnite obrazec na prvi strani in označite ali želite zavarovanje voznika ali ne.

Mini kasko zavarovanje je tretja oblika kasko zavarovanja, ki ga lahko sklenete pri našem podjetju. Ostali obliki sta Popolni in Splošni kasko.

Kot pove že ime samo, je Mini kasko oblika zavarovanja z manj kritji. Delne kombinacije, ki so pri Popolnem kasko že vštete v paket lahko tukaj izbiramo poljubno. Prav tako ni v paket vključena kraja vozila in toča. Vsa kritja najdete na strani Kasko zavarovanje.

Mini kasko paket je primeren za tiste, ki želijo minimalno kasko zavarovanje za najpogostejš obliko nevarnosti: prometno nesrečo. Prav tako je nekoliko cenejša oblika zavarovanja za tiste, ki potrebujejo zavarovanje proti kraji, ki ga zahteva leasing hiša. Zavarovanje proti kraji ni mogoče brez katere izmed oblik kasko zavarovanja in izmed njih je Mini kasko nekoliko cenejši kot Popolni kasko. Seveda obstaja med dvema paketoma tudi velika razlika med številom pokritih nevarnosti in kritij.

Mini kasko se lahko sklene tudi za starejše avtomobile, ki bi jih vseeno radi zavarovali za primer prometne nesreče. Izračun za kasko ali osnovno zavarovanje si lahko naredite na prvi strani za zavarovanje avtomobila.

Splošno kasko zavarovanje lahko skriva v sebi različno obliko kritij, saj ima vsaka zavarovalnica svoje oblike kasko zavarovanj. Pri zavarovalnici Tilia je Splošni kasko oblika kasko zavarovanja, ki je oblikovana v svoj paket, tako da so kritja že določena. Pri nekaterih drugih zavarovalnicah je splošni kasko oblikovan drugače.

Kaj vse zajema Splošni kasko lahko vidite na strani Kasko zavarovanje.

Kot je razvidno iz table, splošni kasko ne zajema zavarovanja proti kraji in je tudi ni možno zavarovati. Tisit, ki bi za svoje vozilo želeli imeti zavarovanje prosti kraji morate tako izbrati Popolni kasko ali Mini kasko paket.

Splošni kasko se sklepa relativno redko, saj večina, ki želi imeti dobro kasko zavarovanje, želi imati tudi zavarovanje proti kraji, tako da ta paket ne pride v poštev.

Kljub temu si lahko naročite izračun za kasko zavarovanje, ki ga najdete na prvi strani. Če želite ta paket, morate to vpisati med opombe. Vsa kritja najdete na strani Kasko zavarovanje.

Pri nas lahko sklenete različna kasko zavarovanja. V glavnem ločimo kasko zavarovanje in delne kasko kombinacije, ki jih sklepamo z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti.

Pri kasko zavarovanju lahko izbirate med tremi kasko paketi: Popolni, Splošni in Mini. Primerjavo najdete na strani Kasko zavarovanje.

Popolni kasko paket

V zelo veliki večini primerov sklepamo Popolni kasko, saj gre za obliko zavarovanja, ki ima vključene vse najpomembnejše nevarnosti, ki jih lahko zavarujemo pri avtomobilu. Med najpomembnejše sodijo: prometna nesreča, kraja, toča in vandalizem.

Zraven tega ima Popolni kasko paket pri zavarovalnici Tilia tudi dodatna kritja, ki jih običajno zavarujemo z delnim kaskom. To je zavarovanje stekel, ogledal, divjadi, svetlobnih teles in škodo na parkirišču. Če imate škodo po kateri od teh kombinacij, se vam vozilo popravi po delni kombinaciji, ki so brez odbitne franšize in brez vplivanja na bonus.

V kolikor vas zanima kasko zavarovanje in cena za zavarovanje avtomobila, si lahko naročite izračun za AO in kasko zavarovanje. Izpolnite obrazec in označite Popolni kasko.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je obvezno zavarovanje za vsak avto in druga vozila, ki jih želimo uporabljati. S sklenitvijo AO zavarovanja, kakor mu na kratko tudi pravimo se zavarujemo pred stroški za škodo, ki jo povzročimo drugi osebi. S sklenjenim zavarovanjem bo zavarovalnica pokrila stroške, ki so nastali po vaši krivdi.

Primer AO

V križišču spregledamo znak za odvzem prednosti in povzročimo prometno nesrečo, pri kateri je nastala materialna škoda na vozilu druge osebe. V tem primeru bo zavarovalnica pokrila škodo, ki je nastala.

Več o obveznem zavarovanju si lahko preberete na stran Avtomobilska odgovornost.

V kolikor vas znima izračun za osnovno zavarovanje avtomobila si ga lahko naročite na prvi strani. Enostavno izpolnite obrazec za izračun zavarovanja in v kratkem boste prejeli ceno.

Zavarovanje avtomobila je zelo aktualna tema, saj je v Sloveniji okoli 1.000.000 zavarovanih vozil, kar nas uvršča med sam vrh po številu avtomobilov in drugih vozil na svetu.

Ustvarili smo spletno stran, kjer boste lahko spremljali novic iz področja avtomobilskih zavarovanj, motornih koles in tovornih vozil.

Prav tako si boste lahko naročili izračun za zavarovanje avtomobila in ceno primerjali s tisto, ki jo sedaj plačujete za zavarovanje. Stran bo nared v nekaj tednih, tako da vas vabimo k ponovnemu obisku.