Zavarovanje voznika AO+

Zavarovanje voznika je drugo najpogostejše zavarovanje pri avtomobila, takoj za zavarovanjem avtomobilske odgovornosti.

Izpolnite izračun za zavarovanje AO in AO+

Zavarovanje AO+ krije telesne poškodbe vsakokratnega voznika in ne samo lastnika vozila, ki jih je utrpel pri uporabi avtomobila. Minimalna zavarovalna vsota, do katere vrednosti je lahko izplačana odškodnina je 51.000€. Pri tem pa lahko zavarovalno vsoto za minimalno doplačilo tudi povečamo.

Zakaj skleniti zavarovanje voznika

Pri uporabi avtomobila se lahko hitro zgodi, da imamo prometno nesrečo z drugim vozilom ali trčimo v kakšen drug predmet. Pri tem lahko jitro nastanejo tudi telesne poškodbe. Vsi potniki v vozilu, razen voznika, imamo pravico do odškodnine za telesne poškodbe iz obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti. In glede na to, da je voznik vedno v avtomobilu, se priporoča sklenitev tudi za voznika. Tako bo tudi on upravičen do odškodnine v primeru telesnih poškodb.

Cena za AO+ je prav tako kot za AO odvisna od premijskega razreda in se navezuje na AO. Nižji kot imamo premijski razred (več kot imamo bonusa), nižja je cena za zavarovanje voznika. Glede na to, da je najpomembnejši faktor za ceno AO moč motorja pri avtomobilu, je tako tudi cena za AO+ odvisna od moči motorja.