Preverite ceno za avtomobilsko zavarovanje

V kolikor vam v naslednjih tednih poteče avtomobilsko zavarovanje in morate urediti podaljšanje registracije, vas vabimo, da preko naše spletne strani oddate povpraševanje za informativni izračun zavarovanja.

Obrazec za izračun najdete na prvi strani spletne strani. Pri tem je potrebno izpolnite podatke o avtomobilu. Za izračun avtomobilske odgovornosti je pomembno, da se izpolni moč motorja in premijski razred v katerem se nahajate, saj to odločilno vpliva na ceno zavarovanja.

V drugem koraku izpolnite podatke za kasko zavarovanje, če želite tudi to. Pri kasko zavarovanju ločimo t.i. delni kasko in normalni kasko paket. Pri delnem kasku zavarujemo samo stekla, divjad ali parkirišče, kar lahko zavarujemo posamezno. Pri kasko paketih pa imamo  paketu določeno skupino kritij in nevarnosti, pred katerimi smo s tem paketom zavarovani.

Najbolj običajen je tako polni kasko paket, ki zajema vse glavne nevarnosti. Ssam paket se nekoliko razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice, običajno pa to zajema škodo v prometu, krajo vozila, točo, škodo na parkirišču, stekla, ogledala, svetlobna telesa, škodo zaradi divjadi in še nekatere druge nevarnosti. Prav tako je običajno že všteta tudi avtomobilska asistenca za pomoč na cesti.

Pri kasko zavarovanju izberite iz menija, kateri paket želite. Sam izbor je veliko krat odvisen tudi od letnika vozila, saj novejše avtomobile običajno zavarujemo s kaskom, starejše pa samo z delnim kaskom ali obveznim zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Kakšna je meja za primerno zavarovanje je seveda odvisno od vsakega posameznika, običajno pa se kasko zavarovanje sklepa do šestega – sedmega leta starosti vozila, po tem letu se sklene delni kasko, ko pa je vozilo en krat starejše od dvanajst let pa se sklene za osnovno zavarovanje avtomobila in zavarovanje voznika za telesne poškodbe. Kakšno zavarovanje boste izbrali vi, se tako lahko odločite v informativnem izračunu ali nam sporočite spremembe, ko vam pošljemo ceno za avtomobilsko zavarovanje.

Pri tem je potrebno izpolniti tudi ostale podatke za obračun različnih popustov. S tem si lahko znižate ceno osnovnega in kasko zavarovanja, saj različni popusti vplivajo na eno ali drugo. Če imate vozniške izkušnje več kot deset let, boste tako prejeli popust za avtomobilsko odgovornost in kasko zavarovanje. Popust za gasilce pa je namenjen samo zavarovanju obveznega zavarovanja.

V drugem koraku obrazca za informativni izračun tako preverite vse možne popuste in označite tiste, kjer izpolnjujete pogoje, saj boste tako plačali manj za zavarovanje avtomobila. Na ceno avtomobilskega zavarovanja vpliva še nekaj drugih stvari, ki jih morate prav tako primerno označiti na obrazcu, da vam bomo lahko pripravili primeren izračun. Če potrebujete pomoč pri izpolnjevanju obrazca ali so se pojavile kakšne nejasnosti, nas lahko tudi pokličete, da vam pomagamo.