Kakšno zavarovanje avtomobila želite

Pri sklepanju avtomobilskih zavarovanj prihaja do različnih želja in potreb glede avtomobilskega zavarovanja. Nekatere želijo samo osnovno avtomobilsko zavarovanje, da bi plačali za zavarovanje kar najmanj kar lahko. Spet drugi želijo dobro zavarovanje, ki naj zajema Polni kasko in vse druge kombinacije. Seveda pa je veliko tudi takšnih, ki želijo nekaj vmes.

Posebnega pravila seveda ni, kdaj je priporočljivo skleniti kakšno zavarovanje, saj je to odvisno od veliko faktorjev. Običajno se samo osnovno zavarovanje avtomobila sklepa za avtomobile starejše od 12 let. Temu se priključi tudi zavarovanje voznika, medtem ko se delnih kombinacij ne dodaja.

Glavna tema pri vseh avtomobilskih zavarovanjih je seveda kasko zavarovanje, kjer imam vsak svoje pravilo. Na to vpliva tudi dejstvo, da je kasko zavarovanje dražje od osnovnega in to, da ni obvezno. Tako nekateri zavarujejo svoje vozilo s polnim kasko zavarovanje samo do četrtega leta, medtem ko drugi vstrajajo tudi do deset let. To je odvisno tudi od tega koliko uporabljate avto in kako je izpostavljen nevarnostim. Nekdo, ki ima čez noč avto parkiran na javnem parkirišču je veliko bolj izpostavljen kot nekdo, ki ima svoje vozilo parkirano pred svojo hišo.

Delne kasko kombinacije se sklepajo za avtomobile v širokem razponu. Kot delno kombincaijo je možno skleniti divjad, parkirišče, stakla, luči in ogledala. Katerokoli od teh kombinacij izberemo, jo lahko zavarujemo posebej. Delni kasko lahko sklenemo tudi za starejše avtomobile s tem, da moramo pri njih paziti, da ne bi škoda na posamezni kombinaciji pomenila totalne škode avtomobila. Zamenjava vetrobranskega stekla lahko stane tudi 500€, zavarovalnica pa obračuna totalno škodo, ko je le ta cca. 60% vrednosti avtomobila. V kolikor je vaš avto vreden manj kot 1000€ je tako pametno premisliti, če se splača skleniti delni kasko.