Zavarovanje voznika za telesne poškodbe

Na strani Zavarovanje voznika najdete več informacij o tem drugem najpogostejšem zavarovanju, zraven zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

Veliko ljudi še kljub temu ne ve točno kaj krije zavarovanje AO+, tako da vam priporočamo, da si preberete na strani, pred sklenitvijo zavarovanja.

Zavarovanje voznika in nezgodno zavarovanje

Pogosto se dogaja, da zavarovanje voznika za telesne poškodbe zamenjujejo ali izenačujejo z nezgodnim zavarovanjem, ki ga lahko prav tako sklenemo pri zavarovanju avtomobila. Nezgodno zavarovanje krije samo določene poškodbe, ki so označene v pogodbi. Največkrat je to trajna invalidnost in nezgodna smrt.

Na drugi strani pa zavarovanje voznika AO+ krije tudi kratkotrajne poškodbe in dobite izplačano odškodnino tudi v primeru, če ste imeli poškodbe samo 10 dni.

Cena za zavarovanje voznika je tudi nekoliko višja, kot za nezgodno zavarovanje, a so tudi kritja bistveno višja, saj je zavarovalna vsota 51.000€, pri nezgodnem zavarovanju pa je največkrat 5.000 in 10.000.

Glede na to, da je voznik vedno v avtomobilu, vam seveda priporočamo zavarovanje voznika, saj vam lahko samo ena odškodnina v desetih letih povrne vplačano premijo.

Na naši strani si lahko naročite tudi izračun za zavarovanje avtomobila. Izpolnite obrazec na prvi strani in označite ali želite zavarovanje voznika ali ne.

Predhodnja objava:

Naslednja objava: