Zavarovanje voznika za telesne poškodbe

Na strani Zavarovanje voznika najdete več informacij o tem drugem najpogostejšem zavarovanju, zraven zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

Veliko ljudi še kljub temu ne ve točno kaj krije zavarovanje AO+, tako da vam priporočamo, da si preberete na strani, pred sklenitvijo zavarovanja.

Zavarovanje voznika in nezgodno zavarovanje

Pogosto se dogaja, da zavarovanje voznika za telesne poškodbe zamenjujejo ali izenačujejo z nezgodnim zavarovanjem, ki ga lahko prav tako sklenemo pri zavarovanju avtomobila. Nezgodno zavarovanje krije samo določene poškodbe, ki so označene v pogodbi. Največkrat je to trajna invalidnost in nezgodna smrt.

Na drugi strani pa zavarovanje voznika AO+ krije tudi kratkotrajne poškodbe in dobite izplačano odškodnino tudi v primeru, če ste imeli poškodbe samo 10 dni.

Cena za zavarovanje voznika je tudi nekoliko višja, kot za nezgodno zavarovanje, a so tudi kritja bistveno višja, saj je zavarovalna vsota 51.000€, pri nezgodnem zavarovanju pa je največkrat 5.000 in 10.000.

Glede na to, da je voznik vedno v avtomobilu, vam seveda priporočamo zavarovanje voznika, saj vam lahko samo ena odškodnina v desetih letih povrne vplačano premijo.

Na naši strani si lahko naročite tudi izračun za zavarovanje avtomobila. Izpolnite obrazec na prvi strani in označite ali želite zavarovanje voznika ali ne.